Zorgverzekering veranderingen 2019

Ieder jaar worden er verschillende verandering doorgevoerd in het zorgstelsel en je zorgverzekering. Deze veranderingen worden officieel bekend gemaakt op Prinsjesdag tijdens de voordracht van de troonrede. Hieronder vind je een overzicht met de belangrijkste veranderingen in de zorgverzekering, de zorgtoeslag, zorgpremie en het eigen risico in 2019.

Veranderingen basispakket zorgverzekering 2019

Ook dit jaar verandert er het een en ander in het basispakket van de zorgverzekering. In 2019 zijn deze veranderingen voor alle verzekerden het volgende:

  • De zorgpremie is bijna 10% gestegen. 
  • Het eigen risico blijft gelijk aan het afgelopen jaar, namelijk €385,-. 
  • De eigen bijdrage is voor 2019 gemaximeerd op €250,-.
  • De zorgtoeslag voor studenten is gestegen tot maximaal €99,- per maand. 
  • Daarnaast zijn bepaalde behandelingen en medicijnen toegevoegd aan de zorgverzekering of juist uit het pakket gehaald. Zo kun je vanaf 2019 een vergoeding krijgen voor een bepaalde hulp bij overgewicht. Zware paracetamol en voedingssupplementen worden juist niet meer vanuit de zorgverzekering vergoed. 

StudentenZorgverzekering 2022

Ben je op zoek naar de goedkoopste studenten zorgverzekering? of juist een zorgverzekering met 100% vrije keuze? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Top 5 studenten zorgverzekeringen

Bijna Gratis zorgverzekering

Verdien jij minder dan € 30.481 per jaar? Dan kan je in aanmerking komen voor zorgtoeslag! Wil je weten hoeveel jij kan terug krijgen?

Zorgtoeslag berekenen