Zorgverzekering in het buitenland

Of je nu naar het buitenland vertrekt voor een studie of om gewoon heerlijk te relaxen, een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je de juiste verzekering hebt, weet waar je voor medische zorg terecht kunt en of je alle vaccinaties hebt. Afhankelijk van je reisbestemming, verblijfsduur en reisdoel wordt bepaald of je de Nederlandse zorgverzekering aan kan houden. Ook kan het verstandig zijn een aanvullende zorgverzekering af te sluiten met extra dekking voor medische kosten in het buitenland. In de onderstaande artikelen vind je alle informatie die je nodig hebt voor een goed geplande reis.

Verplichte een Nederlandse basisverzekering

Op basis van de Zorgverzekeringswet (Zvw) ben je verplicht een Nederlandse basisverzekering af te sluiten op het moment dat je woont of werkt in Nederland. Hoe zit dat eigenlijk als je tijdelijk naar het buitenland gaat? In onderstaand overzicht zie je in welke gevallen je de basisverzekering wel of niet verplicht dient aan te houden.

Ik ga op vakantie of woon (tijdelijk) in het buitenland

In de volgende situaties ben je verplicht de Nederlandse zorgverzekering aan te houden, ook al verblijf je voor langere periode in het buitenland.

Situatie in het buitenland Nederlandse zorgverzekering verplicht?
Ik ga voor een korte vakantie naar het buitenland Ja
Ik ga voor een lange tijd naar het buitenland om daar te wonen of op vakantie te gaan, bijvoorbeeld een rondreis (maximaal 1 jaar) Ja, mits je geen betaalde werkzaamheden gaat verrichten
Ik ga maximaal 1 jaar wonen in het buitenland Ja, mits je geen betaalde werkzaamheden gaat verrichten

Spoedeisende zorg in het buitenland

In het buitenland biedt je zorgverzekering dekking voor spoedeisende medische zorg. Hier hangt echter een grote ‘maar’ aan: je krijgt de zorg vergoed tot maximaal het in Nederland geldende marktconforme tarief. Indien de tarieven in het buitenland hoger liggen, dien je dit uit eigen zak te betalen. Hiervoor kan je echter een aanvullende zorgverzekering met medische dekking in het buitenland afsluiten.

Studeren of stage lopen in het buitenland

Indien je gaat studeren of stage lopen in het buitenland, is het aanhouden van je Nederlandse zorgverzekering afhankelijk van het gegeven of je betaalde werkzaamheden gaat verrichten. Een onkostenvergoeding bij je stage wordt niet gezien als ‘betaald werk’, je blijft student. Krijg je een reële vergoeding? Dan wordt er wel gesproken van betaalde werkzaamheden.

Situatie in het buitenland Nederlandse zorgverzekering verplicht?
Ik ga onbetaald stage lopen in het buitenland (of krijg slechts een onkostenvergoeding) Ja
Ik ga betaald stage lopen en krijg voor deze stage een reële vergoeding Nee, je dient in dat land een zorgverzekering af te sluiten of een uitgebreide reisverzekering.
Ik ga studeren in het buitenland, Ja, de zorgverzekering is verplicht op het moment dat je geen bijbaantje neemt. Ga je wel werken naast je studie? Dan vervalt de plicht op de Nederlandse zorgverzekering.

Werken of emigreren

Op het moment dat je betaalde werkzaamheden in het buitenland gaat verrichten, ook al is dit een bijbaantje en blijf je misschien niet definitief daar wonen, dien je in het land waar je werkt een zorgverzekering te regelen of een uitgebreide reisverzekering af te sluiten. Ga je definitief emigreren naar het buitenland? In dat geval vervalt de plicht op de Nederlandse zorgverzekering.

Situatie in het buitenland Nederlandse zorgverzekering verplicht?
Ik ga in het buitenland betaalde werkzaamheden verrichten (bijbaan, uitzendwerk, vaste baan) Nee, je dient zelf daar een zorgverzekering of uitgebreide reisverzekering te regelen.
Ik ga onbetaald werk verrichten, bijvoorbeeld vrijwilligerswerk Ja, het kan verstandig zijn de dekking met een aanvullende reis- of zorgverzekering uit te breiden.
Ik ga definitief in het buitenland wonen (emigreren) Nee, je dient zelf daar een zorgverzekering te regelen.
Ik woon in Nederland maar werk in het buitenland Nee, je dient zelf daar een zorgverzekering te regelen.

Let op: verblijf je langer dan 8 maanden in het buitenland?

Op het moment dat je langer dan 8 maanden verblijft in het buitenland, ben je geen officieel inwoner meer van Nederland. Je dient je dan ook uit te schrijven bij de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA). Deze regels lopen niet parallel met die van Nederlandse zorgverzekeraars, ook al blijf je dus langer dan 8 maanden in het buitenland, pas na 1 jaar vervalt de Nederlandse zorgverzekeringsplicht.

Stappenplan zorgkosten buitenland

Je zult niet de eerste zijn die tijdens een vakantie in een ander land ziek wordt of een ongelukje krijgt. Het is belangrijk dat je dan de juiste stappen volgt, zodat je bij thuiskomst niet ineens voor een torenhoge rekening komt te staan. Niet alle behandelingen in elk buitenlands ziekenhuis worden namelijk standaard vergoed door je zorgverzekering. Neem bij niet-spoedeisende zorg bijvoorbeeld altijd eerst contact op met je zorgverzekeraar. Wij hebben een stappenplan opgesteld waarmee je eenvoudig kunt zien wat jij bij een ongeval of ziekte moet doen en met wie je contact moet opnemen.

Stel je bent ziek geworden in het buitenland of je hebt een ongeval gehad waardoor je medische zorg nodig hebt. Hoe pak je dit dan aan? Hier in Nederland bel je even je huisarts en maakt een afspraak voor een consult. In het buitenland werkt dit natuurlijk anders. Hieronder kan je in het stappenplan lezen wat te doen als je medische zorg in het buitenland nodig hebt en wie dit betaalt.

1. Niet-spoedeisend, spoedeisend of levensbedreigend

Hoe je moet handelen hangt af van hoe spoedeisend het medische probleem is. Indien het levensbedreigend is dien je direct het landelijk alarmnummer te bellen. In heel Europa is dit 112. Buiten Europa kan je dit aan een lokale bewoner vragen. Het is verstandig om voor je reis dergelijke nummers op te zoeken en in je mobiele telefoon te zetten of op een kaartje te schrijven dat je snel tevoorschijn kan halen. Neem, zodra het mogelijk is, wel zo snel mogelijk contact op met de alarmcentrale van je zorgverzekering.

Is het spoedeisend, bel dan de alarmcentrale van je zorgverzekering. Zij kunnen je helpen bij het vinden van de juiste zorgverlener en zijn 7 dagen per week 24 uur per dag bereikbaar.

Sommige zorgverzekeraars bieden je de mogelijkheid tijdens kantooruren te bellen met een arts. Hij of zij kan je vertellen of je met dit probleem wel of niet een dokter moet zien.

2. Naar het ziekenhuis of de dokter

Als de situatie niet levensbedreigend is heb je kunnen overleggen met je zorgverzekeraar via de alarmcentrale en weet je naar welke zorgverlener je kunt gaan. Zorg dat je je zorgverzekeringspas meeneemt. Achterop deze pas staat EHIC (Europen Health Insurance Card) en je verzekeringsgegevens. Hiermee heb je recht op noodzakelijke medische zorg tijdens een tijdelijk verblijf in het buitenland (in de EU- en EER-landen).

3. Wat wordt vergoed door wie?

Welke medische zorg je kan krijgen en of deze zorgkosten vergoed worden hangen af van het land waar je op vakantie bent. Nederland heeft namelijk met heel wat landen afspraken gemaakt dat ze elkaars verzekerden zorg bieden als ze dit nodig hebben. In de verdragslanden heb je recht op zorg uit het basispakket van het desbetreffende land. De kosten hiervan verrekenen de landen achteraf met elkaar. Dit geldt echter niet voor alle ziekenhuizen en klinieken, daarom is het belangrijk vooraf contact op te nemen met je zorgverzekeraar als dit mogelijk is. Moet je toch betalen voor je zorg? Vraag dan om een rekening van de zorgkosten (nota) en bewaar die goed.

Zorg die je in het buitenland ontvangt en buiten je Nederlandse zorgpolis valt, wordt niet vergoed vanuit je basiszorgverzekering. Het is mogelijk om daarvoor een aanvullende zorgverzekering af te sluiten of een reisverzekering.

4. Declareren

Wanneer je hopelijk weer gezond en wel in Nederland bent kan je de eventueel door jou betaalde zorgkosten declareren. Hiervoor moet je een originele nota hebben van de zorg die je hebt ontvangen. Deze kan je sturen naar je zorgverzekeraar, meestal per post met een ingevuld formulier specifiek voor buitenlandse ziektekosten dat je van hun website kan printen.

Als de zorgverzekeraar je laat weten de kosten niet te vergoeden, kan je de declaratie naar je reisverzekering sturen. Mogelijk worden je gemaakte zorgkosten wel vergoed.

Je gaat naar het buitenland en wilt ervoor zorgen dat je voor zoveel mogelijk medische kosten verzekerd bent, want om voor een gipsje om je been in de Verenigde Staten je volledige spaarrekening te moeten plunderen wil je natuurlijk niet. En dat is ook nergens voor nodig! Op deze pagina kan je lezen wat welke verzekering aan medische kosten vergoedt en we helpen je bedenken wat in jouw geval een goede keuze is.

Stage in het buitenland

Het wordt steeds belangrijker dat je als student relevante werkervaring op je cv hebt staan en een stage die je in het buitenland hebt gelopen staat natuurlijk helemaal goed. Wanneer je eenmaal een stage hebt gevonden via je onderwijsinstelling of een stagebemiddelaar kun je aan de slag met de voorbereidingen. Sluit bijvoorbeeld een goede aanvullende zorgverzekering of reisverzekering af en informeer of je in aanmerking komt voor een Erasmusbeurs. Ontvang je een stagevergoeding? Controleer dan of jouw Nederlandse zorgverzekering nog wel geldig is!

Ga naar stage in het buitenland

Studie in het buitenland

Wanneer je in het buitenland wilt gaan studeren zijn er een hoop zaken die je moet regelen. Je moet natuurlijk allereerst toegelaten worden tot een buitenlandse opleiding. Je kunt dit meestal regelen via je eigen universiteit of hogeschool, maar soms ook via een extern bemiddelingsbureau. Daarna zijn er andere praktische zaken die aan bod komen, zoals een goede reisverzekering en het regelen van genoeg financiering. Wist je dat je voor een aantal studiebeurzen en een ov-vergoeding in aanmerking kunt komen?

Lees er alles over op de pagina studie in het buitenland

Vaccineren

Als je van plan bent om een lange of verre reis te maken, dan is de kans groot dat je vaccinaties nodig hebt. Er komen op andere plekken in de wereld namelijk veel (tropische) ziektes voor waar wij als Nederlanders niet standaard voor ingeënt worden. Het is heel belangrijk om voor vertrek te controleren welke vaccinaties er aangeraden worden voor jouw reisbestemming. Je kunt je vervolgens laten vaccineren bij de GGD of een vaccinatiebureau. Hiervoor kun je een vergoeding krijgen vanuit je aanvullende zorgverzekering (wanneer je die hebt afgesloten). De basiszorgverzekering en de reisverzekering vergoeden dit niet.

Ga nu naar de pagina vaccineren voor meer informatie

Verschil zorgverzekering en reisverzekering?

Er bestaat onder reizigers nogal eens wat verwarring over de dekking van de zorg- en de reisverzekering. Dit is niet zo vreemd, want op sommige punten overlappen de verzekeringen ook. Zo kun je met een basiszorgverzekering en een aanvullende zorgverzekering goed gedekt zijn voor medische hulp in het buitenland en vaccinaties. Een reisverzekering biedt deze medische dekking ook, maar verzekert in plaats van vaccinaties juist weer reisbagage. Het is dan ook belangrijk dat je goed controleert waar jij al voor verzekerd bent, voordat je een nieuwe verzekering afsluit.

Basiszorgverzekering

Iedere Nederlander heeft met de basiszorgverzekering recht op spoedeisende hulp in het buitenland. Echter de kosten worden vergoed naar Nederlandse tarieven. Wat betekent dat? Stel je bent in de Verenigde Staten, je breekt je been ernstig en hebt een operatie nodig. Deze zorg valt onder spoedeisende hulp, het zal dus in principe vergoed worden door je basiszorgverzekering. Stel dat een dergelijke operatie in Nederland € 2.000,- kost, maar in de VS omgerekend wel € 3.500,-. Je krijgt dan toch maar maximaal € 2.000,- vergoed, of minder na aftrek van je eigen risico. Als je dus op vakantie naar landen gaat waar de gezondheidszorg (veel) duurder is dan in Nederland, onder andere Zwitserland, Canada, de VS en Japan, is het verstandig een extra verzekering af te sluiten.

Aanvullende zorgverzekering

Heb je een aanvullende zorgverzekering? Deze geeft ook in het buitenland extra dekking dan alleen de basiszorgverzekering. Bij aanvullende zorgverzekeringen wordt een hoger bedrag dan het Nederlandse tarief vergoed. Dit kan echter variëren van maximaal twee keer het Nederlandse tarief tot de kosten die je daadwerkelijk maakt. Je betaalt echter wel weer het eigen risico.

Wat een aanvullende zorgverzekering echter vaak niet dekt is noodhulpverlening. Denk hierbij aan een eventuele reddingsoperatie, vervoer van gezinsleden of repatriëring vanwege een overlijdensgeval. Dit zijn zaken die je hoopt nooit nodig te hebben, maar ze zijn zeer kostbaar en daarom misschien juist wel de moeite waard te verzekeren.

Wat een ander nadeel is van een aanvullende zorgverzekering is dat je deze meestal niet gedurende het hele jaar kan afsluiten, namelijk alleen maar per kalenderjaar. Je kan dus zelden nog even snel een aanvullende zorgverzekering voor je vakantie afsluiten.

Reisverzekering

Een reisverzekering bestaat uit meer onderdelen, één (losse) mogelijkheid daarvan is medische zorg. Een voordeel is dat je bij een reisverzekering niet per se een eigen risico hoeft te hebben, je kan zelf kiezen. Tevens betaalt de reisverzekering bij spoedeisende hulp jouw eigen risico aan je zorgverzekering. Een reisverzekering kan je op elk moment afsluiten. Bedenk je terwijl je op Schiphol staat dat je vergeten bent een reisverzekering af te sluiten? Dan gebruik je internet op een computer, tablet of smartphone en sluit je binnen een paar minuten een reisverzekering af.

Bij het afsluiten kan je zelf een aantal keuzes maken, bijvoorbeeld of je in Europa blijft of dat je wereld dekking wilt hebben. Misschien ga je wel wintersporten of extreme sporten beoefenen. Gezien het risico op ongevallen bij dergelijke activiteiten flink hoger is betaal je voor je verzekering daardoor wel wat meer. Echter je (gehuurde) ski-/snowboard-spullen zijn ook direct verzekerd en mocht je je been breken, de gipsvlucht wordt ook vergoed.

Wat moet ik dan nu afsluiten?

Je hebt alleen een basiszorgverzekering?

Ga je dit kalenderjaar nog op vakantie? Zo ja, bedenk dan of het nodig is om je extra te verzekeren. Ga je bijvoorbeeld een weekje in een appartement in Frankrijk vertoeven, dan heb je waarschijnlijk genoeg aan je basiszorgverzekering. Maar ga je abseilen van de Tafelberg en raften over de Zambezi in Zuid-Afrika? Een reisverzekering met medische kosten dekking is wel aan te raden!

Ga je volgend kalenderjaar op vakantie? Je kan nu een keuze maken of je voldoende verzekerd bent, je een aanvullende zorgverzekering nodig hebt of een reisverzekering met medische kosten dekking. Dit is onder andere afhankelijk van je bestemming (Europa, één van de verdragslanden of daarbuiten) of je op wintersport gaat of extreme sporten gaat beoefenen.

Je hebt een basis- en aanvullende zorgverzekering?

Afhankelijk van wat voor vakantie je tegemoet gaat en de voorwaarden van je aanvullende zorgverzekering ben je waarschijnlijk voldoende verzekerd. Lees de voorwaarden echter wel goed na en check of je je niet extra moet verzekeren (bijvoorbeeld voor wintersport).

Een reisverzekering afsluiten is echter toch verstandig gezien je bij een reisverzekering veel meer kan verzekeren dan medische zorg. Denk bijvoorbeeld aan het verzekeren van bagage.

Zorg in het buitenland

Het is belangrijk om in je achterhoofd te houden dat de zorg niet overal ter wereld zo geregeld is als in Nederland. Het kan natuurlijk echter gebeuren dat je tijdens je vakantie zorg nodig hebt. Je leest hier wat de vergoedingen en regels omtrent zorg in het buitenland zijn. Daarnaast vind je op deze pagina meer informatie over geplande zorg in buitenland. Dit houdt in dat je voor een specifieke behandeling naar een ander land reist, vaak omdat de wachtlijsten er korter zijn.

Hoe de zorg in Nederland geregeld is ben je gewend en je weet wat je kan verwachten en bij wie je waarvoor moet zijn, maar in het buitenland is dat vaak net even anders. En om het allemaal nog wat ingewikkelder te maken spreek je de taal van je land van bestemming misschien helemaal niet.

Je kan zorg in het buitenland nodig hebben omdat je op vakantie daar bent. Het kan echter ook zo zijn dat je juist naar het buitenland gaat voor zorg. Hoe dit werkt, hoe je dit kan aanpakken en hoe de vergoedingen geregeld zijn kan je op deze pagina lezen.

Hoe ernstig ben je ziek?

Je bent in het buitenland en je wordt onverwacht ziek. Wat moet je doen? Verkeer je in een levensbedreigende medische staat, dan moet natuurlijk 112 (in Europa) of het landelijk alarmnummer gebeld worden.

Heb je spoedeisende hulp nodig, zorg die niet kan wachten totdat je weer terug in Nederland bent, zoals vanwege een gebroken been of een ernstige voedselvergiftiging, dan is het verstandig eerst de alarmcentrale van jouw zorgverzekeraar te bellen. Zij kunnen jou adviseren wat je moet doen en naar welk ziekenhuis of kliniek je het beste kan gaan. De zorgkosten voor spoedeisende hulp worden door je basisverzekering vergoed.

Heb je een medische klacht die voor je gevoel geen haast heeft of twijfel je of je naar een arts moet? Bel dan binnen kantooruren je zorgverzekeraar op en overleg met hun. Ze kunnen je adviseren wat je kan doen en ze kunnen vertellen of de eventuele zorgkosten wel, gedeeltelijk of niet worden vergoed.

Geplande zorg in het buitenland

Met geplande zorg wordt zorg bedoeld die je vooraf kunt plannen, dus geen spoedeisende hulp. Onder geplande zorg kan bijvoorbeeld een operatie, die niet direct gedaan hoeft te worden, vallen. Je zou kunnen overwegen een dergelijke operatie te laten doen in het buitenland wanneer er een wachtlijst in Nederland is voor die ingreep, je dicht bij de grens woont en daardoor de dichtstbijzijnde hulpverlener zich in het buitenland bevindt of omdat je zorg nodig hebt die niet in jouw woonplaats wordt aangeboden. Zo zijn de landen België en Duitsland voor de hand liggend gezien de ligging. Heel wat Nederlandse zorgverzekeraars hebben contracten met Belgische en/of Duitse zorgaanbieders.

Bespreek met je zorgverzekeraar je wens om in het buitenland behandeld te worden. Zij kunnen aangeven of dit mogelijk is, bij welke zorgaanbieders dit kan en of ze dit vergoeden.

Indien je zorgverzekeraar dit wil vergoeden kan het echter zo zijn dat je niet alles vergoed krijgt. Zorgverzekeraars vergoeden namelijk via Nederlandse tarieven; mocht het zo zijn dat de operatie duurder is in België dan zal je het verschil zelf moeten bijbetalen. Tevens vergoeden zorgverzekeraars alleen de laagste verpleegklasse. Wanneer je dus kiest voor een één- of tweepersoonskamer en/of extra voorzieningen zal je dit zelf bij moeten betalen.

Tip: vraag altijd vóóraf toestemming aan je zorgverzekeraar, zo weet je van te voren of de kosten vergoed worden en voorkom je hoge rekeningen die je volledig zelf moet betalen.

Vrijwilligerswerk in het buitenland

Wanneer je graag meer van de wereld wilt zien en daarnaast ook echt iets wil betekenen, dan is een periode van vrijwilligerswerk in het buitenland een prachtige ervaring voor jou. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden om goed verzekerd op pad te gaan. Zo is het belangrijk om een aanvullende zorgverzekering of een speciale reisverzekering af te sluiten voor medische hulp. Je basispakket vergoedt namelijk slechts een deel van spoedeisende zorg. Ga je langer dan 8 maanden naar het buitenland? Je moet je dan uit laten schrijven bij de gemeente en dit kan gevolgen hebben voor je zorgverzekering.

Meer informatie over vrijwilligerswerk in het buitenland

Werken naast je studie in het buitenland

Een studie in het buitenland is een enorm leuke ervaring, maar kan door alle feestjes, excursies en shoptripjes wel duur uitvallen. Sommige studenten kiezer er daarom voor om naast de studie nog een baantje te nemen. Dit is erg verstandig, maar je moet er wel rekening mee houden dat dit gevolgen kan hebben voor de geldigheid van je Nederlandse zorgverzekering. Wanneer jouw inkomen te hoog is, ziet de overheid dit als werk in het buitenland. Je hebt dan geen recht meer op een ziektekostenvergoeding vanuit Nederland.

Meer informatie zie je op de pagina werken naast je studie in het buitenland

Stage in het buitenland

Een stage lopen in het buitenland is een unieke mogelijkheid om als student zowel werk- als buitenlandervaring op te doen. Misschien moet je iets meer moeite doen om een stage in het buitenland te bemachtigen, maar als je dit lukt weet je vrijwel zeker dat je een onvergetelijke tijd tegemoet gaat. Waar moet je allemaal aan denken als je stage gaat lopen in het buitenland?

Kijk voor meer informatie op de pagina stage in het buitenland

Veelgestelde vragen over de zorgverzekering en het buitenland

Welke zorgverzekering vergoed kosten gemaakt in het buitenland?
Elke basiszorgverzekering vergoedt spoedeisende medische kosten in het buitenland tot het Nederlands tarief. Met een aanvullende zorgverzekering of reisverzekering kun je ook andere zorg in het buitenland verzekeren. Dit valt aan te raden als je een land bezoekt waar de medische kosten hoger zijn dan in Nederland of goede zorg alleen in private ziekenhuizen wordt geleverd.
Aanvullende zorgverzekering of reisverzekering afsluiten?
Sommige aanvullende zorgverzekeringen vergoeden medische kosten in het buitenland. Toch kan het zin hebben ook een reisverzekering met medische kosten af te sluiten. Dit komt omdat met een dergelijke reisverzekering vaak maatwerk geleverd kan worden, bijvoorbeeld voor specifieke ongevallen als wintersport. Kijk goed naar beide pakketten, het is vanzelfsprekend zonde om dubbel verzekerd te zijn.
Ik ga naar het buitenland, hoe lang kan ik dan mijn Nederlandse zorgverzekering aanhouden?
Voor kortere periodes is een aanvullende zorgverzekering en/of reisverzekering toereikend. Ga je echter voor langer dan drie maanden over de grens wonen en werken, dan kun je alleen je Nederlandse zorgverzekering aanhouden als je in Nederland verzekerd blijft voor de Wet langdurige zorg (Wlz). Is dit niet het geval, dan dien je een zorgverzekering in het desbetreffende land af te sluiten.
Waarom een particuliere zorgverzekering afsluiten in het buitenland?
Ga je alleen op vakantie, dan is een reisverzekering of aanvullende zorgverzekering meestal voldoende. Ga je echter voor langere tijd wonen en/of werken over de grens dan kan een particuliere zorgverzekering verstandig zijn. De basiszorg is in veel landen van een stuk minder goede kwaliteit dan in Nederland. In veel landen maken rijke mensen geen gebruik van overheidszorg, maar kiezen voor private zorg. Wil je in een dergelijk land hier ook gebruik van maken, dan valt het aan te bevelen een private zorgverzekering te kiezen in het desbetreffende land.
Wat is een EHIC en waarvoor heb ik deze nodig?
Een EHIC is een Europese Gezondheidskaart. Heb je buiten Nederland zorg nodig en ben je binnen Europa? Dan hoef je de zorgkosten niet voor te schieten als je de EHIC-kaart laat zien. Dit scheelt financiële rompslomp.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

  • www.nederlandwereldwijd.nl
  • www.wijzeringeldzaken.nl
  • www.rijksoverheid.nl
  • www.zorginstituutnederland.nl

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Medisch advies

Onze website heeft als doel om studenten en jongeren zo goed mogelijk te informeren over verzekeringen in begrijpbare taal. Wij zijn geen zorgverlener en mogen dan ook geen medisch advies geven. Heb je een medische vraag? Leg deze dan voor aan een arts of een medisch professional. Geeft een arts andere informatie dan hetgeen je op onze website leest, luister dan altijd naar je arts.