ZorgDirect

ZorgDirect is een van de nieuwkomers op de zorgverzekeringsmarkt. Sinds 2015 kan je bij deze zorgverzekeraar, die onderdeel uitmaakt van zorgverzekeraar Eno, een ‘complete’ basiszorgverzekering en verschillende aanvullende- en tandartsverzekeringen afsluiten. ZorgDirect beoogt naar eigen zeggen een zo volledig mogelijke basisverzekering aan te bieden, goede klantenservice en een relatief lage premie.

Naast de basisverzekering, een combinatie van een natura- en restitutiepolis, heb je de keuze uit 4 aanvullende zorgverzekeringen en 3 tandartsverzekeringen. Je hebt ruime keuze uit zorgverleners bij jou in de buurt. Hieronder zie je de voor- en nadelen in een handig overzicht:

Bespaar direct op je zorgverzekering

Plus- en minpunten

add_circle_outline 8% collectiviteitskorting op de basisverzekering via Online Gemak van ZorgDirect
add_circle_outline Snelle uitbetaling van vergoedingen: binnen 5 werkdagen
add_circle_outline Ruime keuze uit 4 aanvullende zorgverzekeringen en 3 tandartsverzekeringen
add_circle_outline Gemakkelijk online declareren via de ZorgDirect app of Mijn ZorgDirect
add_circle_outline Je kan kiezen voor een gespreide terugbetaling van het eigen risico

remove_circle_outline Relatief gezien een wat hogere premie
remove_circle_outline Inloggen kan alleen met DigiD

Aanvullende zorgverzekeringen

Misschien is de dekking van het basispakket niet toereikend voor de zorg die jij wenst of nodig hebt? In dat geval heb je de mogelijkheid een aanvullende zorgverzekering, afgestemd op jouw persoonlijke situatie, af te sluiten bij ZorgDirect. Bekijk hieronder de verschillende opties:
  • Start (de meest belangrijke vergoedingen gebundeld in een startpakket voor extra zekerheid: vergoedingen voor onder meer buitenlandzorg (boven het NL tarief), anticonceptie en fysiotherapie)
  • Extra (ruimere vergoedingen ten opzichte van het startpakket en een aantal aanvullende vergoedingen, bijvoorbeeld de wettelijke eigen bijdrage voor medicijnen)
  • Plus (Indien je op zoek bent naar nog ruimere vergoedingen biedt het pakket Plus misschien uitkomst: je krijgt onder meer hoge vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen, brillen & lenzen, fysiotherapie en bepaalde gezondheidscursussen)
  • Top (Met dit pakket kom je in ieder geval niet voor verrassingen te staan: je krijgt de ruimste vergoedingen voor alle voornoemde vormen van zorg)
Naast de 4 aanvullende zorgverzekeringen, heb je nog keuze uit 3 tandartsverzekeringen:

  • TandExtra (75% tot max. €250,-)
  • TandPlus (75% tot max. €500,-)
  • TandTop (75% tot max. €1000,-)

Bijzonderheden

Online zelf je zorgzaken regelen: via Mijn ZorgDirect kan je alle gegevens van je zorgverzekering inzien, wijzigen, je zorgnota’s indienen en eventueel een aanvraag indienen voor bijvoorbeeld een terugbetalingsregeling voor het eigen risico. Heb je vragen over je gezondheid en wil je graag een deskundige spreken? Via Mijn ZorgDirect kan je je vraag neerleggen en krijg je uiterlijk binnen 2 werkdagen antwoord op je vraag. ZorgDirect is overigens op vele manieren bereikbaar: je kan de zorgverzekeraar onder meer je vragen voorleggen via whatsapp, facebook, twitter of natuurlijk ‘ouderwets’ telefonisch.

Contact opnemen met ZorgDirect

Misschien staat het antwoord op jouw vraag niet in het bovenstaande of heb je een specifieke vraag die je liever direct aan ZorgDirect stelt? Via de gegevens hieronder kan je direct met deze zorgverzekeraar contact opnemen:

Email Contactformulier op de website
Facebook Facebook.com/zorgdirect (tot 17:00)
Twitter Twitter.com/zorgdirect (tot 17:00)
Postadres Postbus 166, 7400 AD Deventer
Website

Naar ZorgDirect

StudentenZorgverzekering 2022

Ben je op zoek naar de goedkoopste studenten zorgverzekering? of juist een zorgverzekering met 100% vrije keuze? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Top 5 studenten zorgverzekeringen

Bijna Gratis zorgverzekering

Verdien jij minder dan € 30.481 per jaar? Dan kan je in aanmerking komen voor zorgtoeslag! Wil je weten hoeveel jij kan terug krijgen?

Zorgtoeslag berekenen