Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid (ZZ) is een regionale zorgverzekering welke al bijna 200 jaar bestaat. Het hoofdkantoor is gevestigd in Leiden en de verzekeraar noemt de regio waar ze actief zijn ‘de driehoek tussen Amsterdam, Utrecht en Den Haag’. De verzekeraar zet zich in voor verschillende projecten rondom gezondheid. Denk hierbij aan initiatieven omtrent verantwoorde voeding en voldoende beweging. Zorg en Zekerheid telt vandaag de dag ruim 460.000 verzekerden.

Er zijn bij Zorg en Zekerheid drie basisverzekeringen mogelijk, namelijk Gemak Zekerheid en Vrijheid. Het verschil tussen deze verzekeringen zit in de mate van vrijheid in zorgkeuze. Bij de twee naturapolissen (Gemak en Zeker) kun je alleen bij zorgverleners welke een contract hebben met Zorg en Zekerheid een volledige vergoeding ontvangen. Bij de restitutiepolis Vrijheid krijg je een volledige vergoeding bij alle zorgverleners.

Bespaar direct op je zorgverzekering

Plus- en minpunten

add_circle_outlineZowel restitutiepolis (vrije zorgkeuze) als naturapolis (geen volledige vrije keuze, lagere basispremie)
add_circle_outlineRuim aanbod aanvullende pakketten

remove_circle_outlineGeen losse tandartsverzekering
remove_circle_outlineNiet in heel Nederland actief

Aanvullende zorgverzekeringen

Bij Zorg en Zekerheid is het mogelijk om de basisverzekering uit te breiden met een aanvullend pakket. De keuze uit acht pakketten is in vergelijking met andere zorgverzekeraars ruim te noemen. Er zijn vier pakketten specifiek gericht op de leefsituatie, zoals student of gezin. Daarnaast biedt Zorg en Zekerheid de aanvullende pakketten Basis, Standaard, Top en Totaal.

AV-Basis: de meest basale aanvulling met een (lage) vergoeding voor o.a. fysiotherapie en brillen/lenzen. Geen vergoeding voor de tandarts, vaccinaties en anticonceptie

AV-Standaard: deze aanvullende verzekering vergoedt o.a. anticonceptie en tandartskosten tot €150 per jaar

AV-Top: in vergelijking met de vorige twee aanvullende pakketten kun je bij AV-Top wel een vergoeding ontvangen voor reisvaccinaties en krijg je een hogere tandartsvergoeding

AV-Totaal: dit is het meest uitgebreide pakket met de hoogste maximale vergoedingen en dekkingen.

Onderstaand worden daarnaast de kenmerken van de pakketten op basis van de leefsituatie samengevat:

AV- Sure: jongeren. Dit pakket biedt een volledige dekking voor onder meer anticonceptie en vaccinaties voor het buitenland. Het pakket bevat ook een vergoeding voor de tandarts, alternatieve geneeswijzen en fysiotherapie

AV-GeZZin: gezinnen. De uitgebreide vergoedingen maken dit pakket geschikt voor het gehele gezin. Denk hierbij aan anticonceptie, fysiotherapie, tandarts, orthodontie, bril/lenzen en een hoortoestel

AV-GeZZin Compact: gezinnen. De naam zegt het al; dit pakket biedt een meer compacte dekking voor het gezin en is hierdoor scherper geprijsd

AV-Plus: 50+. Deze aanvullende verzekering is afgestemd op verzekerden van 50 jaar en ouder. Zo maken kraamzorg en orthodontie plaats voor vergoedingen als fysiotherapie, een hoortoestel en mantelzorg.

Bijzonderheden

Je kunt tegenwoordig veel verzekeringszaken online regelen. Ook bij Zorg en Zekerheid is het mogelijk om online informatie en (gecontracteerde) zorgverleners in de buurt te vinden. Als je vragen hebt over bijvoorbeeld acceptatievoorwaarden of advies wenst omtrent een second opinion of het declareren van een nota, dan kun je het zogenoemde geZZondheidteam raadplegen. Je kunt hen niet alleen online of telefonisch benaderen, maar ook langskomen in de winkel in Leiden (Korevaartstraat 2).

Contact opnemen met Zorg en Zekerheid

Mocht je nog onbeantwoorde vragen hebben, dan kun je contact opnemen met de verzekeraar.

E-mail

Contactformulier website

Facebook

www.facebook.com/zorgenzekerheid

Twitter

@zorgenzekerheid

LinkedIn

linkedin.com/company/zorg-en-zekerheid

Website

Naar Zorg en Zekerheid

StudentenZorgverzekering 2022

Ben je op zoek naar de goedkoopste studenten zorgverzekering? of juist een zorgverzekering met 100% vrije keuze? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Top 5 studenten zorgverzekeringen

Bijna Gratis zorgverzekering

Verdien jij minder dan € 30.481 per jaar? Dan kan je in aanmerking komen voor zorgtoeslag! Wil je weten hoeveel jij kan terug krijgen?

Zorgtoeslag berekenen