ZEKUR

ZEKUR is een online verzekeraar en merknaam van de Nederlandse zorgverzekeraar Univé.
De zorgverzekeraar richt zich met name op jongeren, hoewel de verzekering door iedereen kan worden afgesloten, en biedt zowel een naturapolis (met beperkte vrije keuze uit zorgverleners) als een restitutiepolis met vrije zorgkeuze aan. Daarnaast kan je kiezen voor verschillende losse aanvullende zorgverzekeringen en zelf de gewenste aanvullende vergoedingen samenstellen of kiezen voor een voordelige bundel.

Naast een zorgverzekering kan je bij ZEKUR ook terecht voor diverse andere verzekeringen, waaronder woon-, auto-, fiets-, reis- of inboedelverzekeringen. ZEKUR is een middelgrote verzekeraar met ongeveer 130 miljoen omzet per jaar.

Bespaar direct op je zorgverzekering

Plus- en minpunten

add_circle_outline Betaalbare basiszorgverzekering met een lage premie
add_circle_outline Zowel keuze uit losse aanvullende verzekeringen als een aanvullend pakket
add_circle_outline Bij de aanvullende zorgverzekering Extra ZEKUR krijg je ook een doorlopende reisverzekering
add_circle_outline Mogelijkheid het eigen risico gespreid terug te betalen

remove_circle_outline Beperkte zorgkeuze bij Gewoon ZEKUR
remove_circle_outline Lager serviceniveau als online verzekeraar, bijvoorbeeld geen declaratieapp en minder mogelijkheden tot contactopname.

Aanvullende zorgverzekeringen

Naast de basiszorgverzekering met beperkte of geheel vrije zorgkeuze bij ZEKUR, kan je verschillende aanvullende zorgverzekeringen afsluiten. Afhankelijk van de zorg die je nodig hebt, kan je ervoor kiezen een of meerdere losse aanvullende modulen af te sluiten of een aanvullend verzekeringspakket (Extra ZEKUR). Waar krijg je onder meer een vergoeding voor vanuit het aanvullende pakket?

  • Tandarts- en mondzorgkosten (75% tot €500);
  • Fysiotherapie (tot maximaal €500);
  • Buitenlanddekking;
  • Brillen & lenzen;
  • Reis- en annuleringsverzekering;
  • Anticonceptie;
  • Alternatieve geneeswijzen.
Je kan er ook voor kiezen, indien je alleen bepaalde specifieke zorg aanvullend wil verzekeren, een of meerdere losse aanvullende modulen af te sluiten:

  • Tand (75% tot €250);
  • Fysio (9 behandelingen);
  • Buitenland en Reisverzekering.

Bijzonderheden

Als online verzekeraar is het bij ZEKUR via je Mijn ZEKUR account mogelijk online het grootste deel van je verzekerings- en zorgzaken te regelen. Bekijk je persoonlijke- en andere verzekeringsgegevens, wijzig deze naar wens, bekijk je zorgkosten en dien direct online zorgnota’s in.

Op de website tref je tevens een handige zoekmachine voor het vinden van zorgverleners bij jou in de buurt die afspraken hebben gemaakt met ZEKUR. Een andere extra service van de zorgverzekeraar is de vakantiedokter. Op het moment dat tijdens je reis in het buitenland medische vragen hebt of bepaalde zorg nodig hebt maar de lokale taal niet spreekt, kan een Nederlands sprekende vakantiedokter (verpleegkundige) je hulp bieden.

Contact opnemen met ZEKUR

Om direct contact met zorgverzekeraar ZEKUR op te nemen, kan je gebruik maken van onderstaande contactgegevens:

Email Contactformulier op de website
Postadres Postbus 25030, 5600 RS Eindhoven
Website

Naar ZEKUR

StudentenZorgverzekering 2022

Ben je op zoek naar de goedkoopste studenten zorgverzekering? of juist een zorgverzekering met 100% vrije keuze? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Top 5 studenten zorgverzekeringen

Bijna Gratis zorgverzekering

Verdien jij minder dan € 30.481 per jaar? Dan kan je in aanmerking komen voor zorgtoeslag! Wil je weten hoeveel jij kan terug krijgen?

Zorgtoeslag berekenen