Vragen? Neem contact met ons op!

+ Keuzehulp
Wijzig je voorkeur
adlink filter preloader

Studenten zorgverzekering

Studenten zorgverzekering vergelijker

Ben je student? En op zoek naar een zorgverzekering? Vergelijk dan hier snel en eenvoudig welke zorgverzekeraar het beste past bij jouw lifestyle. Zowel de basiszorgverzekering als de aanvullende pakketten hebben we hier overzichtelijk voor jou uiteen gezet. Geef je voorkeuren op en zie binnen enkele seconden welke zorgverzekering het beste aansluit bij jouw persoonlijke situatie.

Basiszorgverzekering

De basiszorgverzekering is voor iedereen in Nederland verplicht. Wanneer je jonger bent dan 18 jaar, ben je automatisch meeverzekerd met je ouders. Zodra je volwassen bent dien je een eigen zorgverzekering af te sluiten. De basiszorgverzekering vergoedt de meeste zorg, zoals een bezoek aan de huisarts, ziekenhuisbehandelingen, geneesmiddelen en spoedeisende zorg.

De inhoud van de basiszorgverzekering is bij elke verzekeraar gelijk. Ook al verschillen de premies, de inhoud van de verzekering is hetzelfde. Dit is namelijk door de overheid zo geregeld. Wel hebben sommige goedkope verzekeraars met minder zorgverleners afspraken. Hierdoor kan het zijn dat je een enkele keer verder moet reizen om je zorg vergoed te krijgen.

Aanvullende zorgverzekering

Naast je basis zorgverzekering kun je ervoor kiezen om ook een aanvullend pakket af te sluiten. Dit is niet verplicht: in tegenstelling tot de basis zorgverzekering is een aanvullende zorgverzekering vrijwillig. Toch kiezen veel mensen voor een aanvullend pakket om op deze wijze bijvoorbeeld de kosten van de tandarts, anticonceptie of fysiotherapeut vergoed te krijgen.

Check ook onze speciale tandartsverzekering vergelijker!

Om de beslissing te kunnen maken of een aanvullende zorgverzekering interessant is voor jou, is het verstandig om op een rijtje te zetten welke zorg je komend jaar verwacht. Op deze manier kun je snel zien welke aanvullende pakketten bij je zorgbehoefte passen en financieel voordeel opleveren.

Eigen risico

De meeste zorg wordt vergoed door je basiszorgverzekering. Toch krijg je soms een rekening van je zorgverzekeraar. Jaarlijks valt de eerste €385,- namelijk onder het verplichte eigen risico en dien je dus zelf te betalen. Sommige zorg is vrijgesteld van het eigen risico, zoals een bezoek aan de huisarts. Dit is om te zorgen dat mensen een bezoek aan de huisarts niet gaan uitstellen vanwege de kosten.

Je kunt het eigen risico verhogen tot een maximum van €885,-. Wanneer je dit doet, krijg je korting op je maandelijkse premie. Om deze reden kiezen sommige studenten hiervoor. Realiseer je dat wanneer je onverhoopt toch gebruik moet maken van zorg, je dit bedrag wel moet kunnen ophoesten.

Over Studentenzorgverzekering.nl

Studentenzorgverzekering.nl verstrekt online informatie over de zorgverzekering en is een vergelijkingssite voor studenten. Wij bieden actuele informatie en vergelijken zorgverzekeraars met elkaar. Het aanbod aan verzekeringen en de aanvullende opties zorgen er in veel gevallen voor dat studenten door de bomen het bos niet meer zien. Bovendien is het uitpluizen van alle verzekeringen en de bijbehorende voorwaarden een tijdrovende klus. Om studenten te ondersteunen bij het selecteren en uitkiezen van een zorgverzekering hebben wij deze site en vergelijker ontwikkeld.

Over onze vergelijker

Studentenzorgverzekering.nl bemiddelt tussen student en zorgverzekeraar: de keuze voor een zorgverzekering en aanvullende opties maakt de student zelf. In de vergelijking van zorgverzekeraars wordt geprobeerd een zo volledig mogelijk overzicht van zorgverzekeraars aan te bieden. Wij zijn op geen enkele wijze verbonden aan een zorgverzekeraar, wel ontvangen we soms een vergoeding van een verzekeraar als je via onze site een nieuwe verzekering afsluit. De vergoeding heeft geen invloed op de uitkomst van de vergelijkingen. De vergelijking is gebaseerd op jouw persoonlijke wensen en heeft altijd een objectieve uitkomst.

Beoordeling Studentenzorgverzekering.nl: gemiddeld een 9,1

Dit is het onafhankelijke cijfer dat wij van onze bezoekers krijgen, gebaseerd op 334 beoordelingen. Wij doen er alles aan om onze dienstverlening elk jaar weer op een hoger niveau te krijgen. Alle suggesties en ideeën zijn welkom. Laat het ons weten!Naar de studenten zorgverzekering vergelijker