Salland

Salland, vernoemd naar de regio waar deze zorgverzekeraar zijn diensten verleent, maakt onderdeel uit van zorgverzekeraar Eno en is al zo’n 155 jaar actief op de zorgverzekeringsmarkt: op regionaal niveau wel te verstaan. Salland investeert naar eigen zeggen in betaalbare en toegankelijke zorg en persoonlijke aandacht voor de klant, winst maken staat daarbij niet hoog in het vaandel. Indien je buiten de regio Salland een zorgverzekering wilt afsluiten, kan je terecht bij het zorglabel ZorgDirect.

Bij Salland kan je terecht voor een basiszorgverzekering (een naturapolis), vier aanvullende zorgverzekeringen en drie tandartsverzekeringen. De hoogte van de premie is gemiddeld en in verhouding met de redelijk uitgebreide vergoedingen.

Bespaar direct op je zorgverzekering

Plus- en minpunten

add_circle_outline Ruime keuze uit een viertal aanvullende- en een drietal tandartsverzekeringen
add_circle_outline Hulp van de Zorggids: deze persoon helpt je bij het wegwijs worden in het oerwoud van regelgeving, loketten en instanties die met welzijn & zorg van doen hebben
add_circle_outline Eenvoudig en makkelijk online declareren via de website of Salland Declaratie-app, dit kan 24/7
add_circle_outline Eigen risico kan in delen worden terug betaald

remove_circle_outline Buiten de regio Salland en Deventer is het niet mogelijk deze zorgverzekering af te sluiten. Je bent dan aangewezen op Salland ZorgDirect.

Aanvullende zorgverzekeringen

De basisverzekering is voor een ieder die in Nederland werkt of woont verplicht en biedt vergoedingen voor diverse vormen van basiszorg. Ben je op zoek naar bepaalde aanvullende vergoedingen die in de basisverzekering buiten de boot vallen? Dan kan je bij Salland kiezen uit één van de vier aanvullende zorgverzekeringen met vergoedingen voor onder meer anticonceptie, alternatieve geneeswijzen of fysiotherapie.
 • Start (een aanvulling voor degene met een minimale extra zorgbehoefte, met Start krijg je onder meer extra dekking voor anticonceptie en fysiotherapie)
 • Extra (ben je op zoek naar een iets uitgebreidere variant van het Start pakket? Het Extra pakket biedt je vergelijkbare, maar ruimere vergoedingen)
 • Plus (het pakket Plus kent ten opzichte van Start en Extra een behoorlijke uitbreiding aan dekkingen en vergoedingen: naast fysiotherapie en anticonceptie bevat het pakket ook vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen, brillen & lenzen en het volgen van gezondheidscursussen)
 • Top (Indien je op zoek bent naar de meest uitgebreide dekkingen en vergoedingen, biedt het pakket Top uitkomst. Qua inhoud is het pakket vergelijkbaar met Plus met nog ruimere vergoedingen)
Ten slotte kan je bij Salland kiezen uit drie verschillende tandartsverzekeringen:

 • TandExtra (75% tot max. €250,-)
 • TandPlus (75% tot max. €500,-)
 • TandTop (75% tot max. €1000,-)
 • Bijzonderheden

  Om gemakkelijk je online je zorgzaken te kunnen regelen, kan je gebruik maken van Mijn Salland. Niet alleen voor declaraties, waar je overigens ook handig en snel gebruik kan maken van de Salland Declaratie App, maar ook voor het aanpassen je persoonlijke data en het aanvragen van de regeling tot gespreide betaling van het eigen risico biedt Mijn Salland uitkomst.

  Op de website van Salland is bovendien een apart onderdeel ingericht voor ZorgAdvies: zoek een zorgverlener in de buurt, bekijk informatieve zorgdossiers, ontvang hulp bij wachtlijstbemiddeling of kraamzorg en tot slot hulp van de eerder genoemde ZorgGids.

  Contact opnemen met Salland

  Wellicht heb je op deze pagina niet alle gewenste informatie terug gevonden of heb je een specifieke vraag voor zorgverzekeraar Salland? Met onderstaande tabel kan je direct je vraag voorleggen aan Salland:

  Email info@salland.nl
  Facebook Facebook.com/sallandverzekeringen
  Twitter Twitter.com/salland
  Postadres Postbus 166, 7400 AD Deventer
  Website

  Naar Salland

StudentenZorgverzekering 2022

Ben je op zoek naar de goedkoopste studenten zorgverzekering? of juist een zorgverzekering met 100% vrije keuze? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Top 5 studenten zorgverzekeringen

Bijna Gratis zorgverzekering

Verdien jij minder dan € 30.481 per jaar? Dan kan je in aanmerking komen voor zorgtoeslag! Wil je weten hoeveel jij kan terug krijgen?

Zorgtoeslag berekenen