Pro Life

Zorgverzekeraar Pro Life, sinds 2015 onderdeel van Zilveren Kruis, is in 1986 opgericht als eerste christelijke zorgverzekeraar in Nederland. De christelijke levensbeschouwing, richtlijn voor deze zorgverzekeraar, maakt dat de verzekeraar geen vergoeding biedt voor medische behandelingen die levensbeëindigend zijn dan wel zorgen voor een ingrijpende verandering van het leven. Denk hierbij aan behandelingen zoals geslachtsverandering, abortus, euthanasie of ivf.

Pro Life biedt twee soorten basisverzekering: de Principe Polis en Principe Polis Restitutie. Laatstgenoemde variant biedt volledige vrije keuze uit zorgverleners. Ten slotte heb je nog de keuze uit 4 aanvullende zorgverzekeringen en kan je één van de drie aanvullende tandartsverzekeringen afsluiten. Een overzicht van alle plus- en minpunten van Pro Life:

Bespaar direct op je zorgverzekering

Plus- en minpunten

add_circle_outline Bijzondere basisverzekering zonder vergoeding voor levensbeëindigende of –veranderende behandelingen aansluitend op de christelijke levensovertuiging
add_circle_outline Jongeren tot 28 jaar krijgen 10% korting op de basisverzekering en 15% korting op eventuele aanvullende- of tandartsverzekeringen
add_circle_outline Eenvoudig en snel declareren via de Pro Life app
add_circle_outline Ondersteuning, advies en hulp van een vertrouwensarts

remove_circle_outline Geen vergoedingen voor bepaalde vormen van anticonceptie of abortus

Aanvullende zorgverzekeringen

In onderstaand overzicht vind je alle aanvullende zorgverzekeringen die naast de basisverzekering van Pro Life kunnen worden afgesloten. Indien je op zoek bent naar extra vergoedingen die niet in het basispakket voorkomen, bijvoorbeeld alternatieve geneeswijzen, bieden deze pakketten uitkomst.
 • Smallpolis (aanvullende dekkingen voor onder meer fysio- en oefentherapie, anticonceptie en spoedeisende zorg in het buitenland)
 • Mediumpolis (ruimere aanvullende dekkingen voor, bovenop de hierboven genoemde vergoedingen, alternatieve geneeswijzen, christelijke psychosociale hulpverlening en orthodontie)
 • Largepolis (de naam Large geeft al aan dat het een uitbreiding betreft op de small- en mediumpakketten. Met dit pakket heb je zeer ruime dekking voor alle hierboven genoemde vormen van zorg)
 • Extra Largepolis (De ruimste vergoedingen voor alle voornoemde dekkingen, met in aanvulling daarop een ruime vergoeding voor de wettelijke eigen bijdrage voor geneesmiddelen)
De aanvullende tandartsverzekeringen van Pro Life vergoeden het volgende:

 • Tand Small (100%-75% tot max. €250,-)
 • Tand Medium (100%-75% tot max. €500,-)
 • Tand Large (100%-75% tot max. €1000,-)
 • Bijzonderheden

  Verzekeringszaken regelen? Dat kan handig online via je eigen account op Mijn Pro Life: dien hier je declaraties in, maak gebruik van keuzehulp en verander indien gewenst je gegevens en online voorkeuren. Vraag tot slot een eventuele betalingsregeling aan voor bijvoorbeeld de afbetaling van het eigen risico. Je kan bovendien aanspraak maken op je eigen persoonlijke zorgcoach. Deze helpt en ondersteunt je bij het maken van de vergelijking tussen ziekenhuizen, het eventueel aanvragen van een second opinion of bij wachtlijstbemiddeling. Ben je op zoek naar een (christelijke) zorgverlener bij jou in de buurt? Maak dan handig gebruik van de Zorggids van Pro Life.

  Contact opnemen met Pro Life

  Heb je een vraag die je liever direct stelt aan Pro Life? Of wil je om een andere reden direct contact opnemen met deze zorgverzekeraar? Hieronder vind je alle nodige contactgegevens:

  Email Contactformulier op de website
  Facebook Facebook.com/Prolifezorgverzekeringen
  Twitter Twitter.com/prolifezorg
  Postadres Postbus 709, 3800 AS Amersfoort
  Website

  Naar Pro Life

StudentenZorgverzekering 2022

Ben je op zoek naar de goedkoopste studenten zorgverzekering? of juist een zorgverzekering met 100% vrije keuze? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Top 5 studenten zorgverzekeringen

Bijna Gratis zorgverzekering

Verdien jij minder dan € 30.481 per jaar? Dan kan je in aanmerking komen voor zorgtoeslag! Wil je weten hoeveel jij kan terug krijgen?

Zorgtoeslag berekenen