PNO Zorg

In samenwerking met ONVZ, die fungeert als risicodrager, is zo’n 60 jaar geleden zorgverzekeraar PNO Zorg opgericht. Niet alleen voor mensen werkzaam in de creatieve sector of media, waar de verzekeraar in zijn beginjaren voor was opgericht, is de verzekering geschikt: tegenwoordig kan iedereen als klant een passende zorgverzekering afsluiten.

PNO Zorg biedt een basiszorgverzekering met vrije zorgkeuze, een zogenaamde restitutiepolis. Dit betekent dat je 100% vrije keuze hebt uit zorgverleners. Daarnaast kan je ruim 5 verschillende aanvullende zorgverzekeringen afsluiten en heb je de keuze uit 4 tandartsverzekeringen. Hieronder worden de diverse voor- en nadelen van deze verzekeraar uiteengezet:

Bespaar direct op je zorgverzekering

Plus- en minpunten

add_circle_outline Volledige vrije zorgkeuze
add_circle_outline Ruime keuze uit 5 aanvullende- en 4 tandartsverzekeringen
add_circle_outline Het eigen risico kan gespreid worden betaald
add_circle_outline Eenvoudig online of via de app declareren
add_circle_outline 2% korting op de jaarpremie bij jaarbetaling

remove_circle_outline Geen keuze uit budget/naturapolis met lagere premie

Aanvullende zorgverzekeringen

De basiszorgverzekering van PNO Zorg biedt dekking voor basale zorgvormen: huisartsconsulten, ziekenhuisopname, ziekenvervoer en bepaalde medicijnen. Deze basisverzekering kan worden uitgebreid met één van de 5 verschillende aanvullende zorgverzekeringen. De ruime keuze heeft tot gevolg dat je de dekking van de pakketten goed op je persoonlijke situatie kan afstemmen.
  • PNO Start (dit pakket biedt een kleine uitbreiding van de basisverzekering met onder meer dekking voor fysiotherapie, vaccinaties en een gezondheidscheck)
  • PNO Standaard (dit pakket biedt een vergoeding voor meerdere zorgkosten in aanvulling op je basisverzekering met dekkingen voor onder meer fysiotherapie, anticonceptie, alternatieve geneeswijzen, vaccinaties en buitenland)
  • PNO Keuze (dit pakket biedt je de keuzemogelijkheid om bepaalde vergoedingen die je niet gaat gebruiken uit je pakket te halen. Je krijgt hiervoor dan 15% korting)
  • PNO Extra (Uitgebreide dekkingen voor onder meer alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, anticonceptie, vaccinaties en buitenland)
  • PNO Compleet (Het meest uitgebreide pakket van PNO Zorg met zeer uitgebreide dekkingen voor fysiotherapie, anticonceptie, alternatieve geneeswijzen, buitenland, vaccinaties en orthodontie)
PNO Zorg biedt tevens een speciale buitenlandverzekering:

  • PNO Buitenland (aanvullende verzekering voor de vergoeding van alle medische kosten in het buitenland boven het Nederlandse tarief)
Ook biedt PNO Zorg je de keuze uit een viertal tandartsverzekeringen:

  • Tandarts Start (80% tot max. €250,-)
  • Tandarts Standaard (80% tot max. €500,-)
  • Tandarts Extra (80% tot max. €850,-)
  • Tandarts Compleet (80% tot max. €1.100,-)

Bijzonderheden

Aan de hand van je online account op Mijn PNO kan je al je zorgzaken raadplegen en naar wens wijzigen. Ook kan je eenvoudig declaraties indienen, online of via de PNOzorg app. Indien je medische vragen hebt over bepaalde ziekten of aandoeningen kan je via de PNO Zorgconsulent advies krijgen. De zorgconsult kan je bovendien helpen bij de aanvraag van een gezondheidscheck en informatie geven over gezonde voeding, levensstijl en beweging. Aan de hand van de zorgzoeker op de website kan je eenvoudig een zorgverlener in de buurt opzoeken. PNO biedt bovendien extra ondersteuning bij wachtlijstbemiddeling en het aanvragen van een second opinion.

Contact opnemen met PNO Zorg

Om direct contact op te nemen met PNO Zorg, kan je gebruik maken van de hieronder gespecificeerde contactgegevens:

Email Contactformulier op de website
Facebook Facebook.com/pnozorg.nl, ma t/m vr 8:30-21:00, za 8:30-17:00
Twitter Twitter.com/PNOzorg, ma t/m vr 8:30-21:00, za 8:30-17:00
Postadres Postbus 458, 3990 GG Houten
Website

Naar PNOzorg

StudentenZorgverzekering 2022

Ben je op zoek naar de goedkoopste studenten zorgverzekering? of juist een zorgverzekering met 100% vrije keuze? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Top 5 studenten zorgverzekeringen

Bijna Gratis zorgverzekering

Verdien jij minder dan € 30.481 per jaar? Dan kan je in aanmerking komen voor zorgtoeslag! Wil je weten hoeveel jij kan terug krijgen?

Zorgtoeslag berekenen