ONVZ

De Onderlinge Nationale Verzekering tegen Ziekenhuiskosten (ONVZ) is al ruim 80 jaar actief als zorgverzekeraar en heeft zo’n 450.000 verzekerden onder zijn hoede. Het hoofdkantoor is gevestigd in Houten en als onderlinge waarborgmaatschappij is de verzekeraar niet uit op winst. Hoofddoel is begeleiding van verzekerden naar de zorg die zij nodig hebben. Sinds 2012 is ONVZ bovendien gaan werken met de sublabels PNO Zorg en VvAA.

Met keuze uit één basisverzekering (restitutiepolis) en een ruim aanbod van aanvullende- en tandartsverzekeringen is het bij ONVZ mogelijk je zorgverzekering optimaal aan te laten sluiten op je persoonlijke zorgwensen. De voor- en nadelen van een zorgverzekering bij ONVZ op een rij:

Bespaar direct op je zorgverzekering

Plus- en minpunten

add_circle_outline Via ONVZ ledencollectief 3% extra korting op de basisverzekering en 7% op de aanvullende verzekeringen
add_circle_outline Vrije keuze uit zorgverleners
add_circle_outline Uitgebreide aanvullende opties met 5 aanvullende pakketten en 4 tandartsverzekeringen
add_circle_outline Handig online declaraties indienen alsmede via de ONVZ app
add_circle_outline 2% korting bij betaling van de premie voor het hele jaar
add_circle_outline Bij terugbetaling van eigen risico kan dit gespreid

remove_circle_outline Het is niet mogelijk een budget- of naturapolis tegen een lagere premie af te sluiten

Aanvullende zorgverzekeringen

De inhoud van de basiszorgverzekering is bij iedere Nederlandse zorgverzekeraar gelijk. Ben je op zoek naar bepaalde dekkingen die buiten de dekking van het basispakket vallen? Bij ONVZ heb je veel keuzemogelijkheden, bekijk hier de 5 aanvullende pakketten:
  • Startfit (een bescheiden aanvulling op je basisverzekering met dekking voor onder meer beweegzorg, zoals fysiotherapie en een gezondheidscheck)
  • Extrafit (brede aanvulling met dekkingen voor onder meer alternatieve geneeswijzen, beweegzorg, vaccinaties en acnebehandeling)
  • Benfit (Een schep bovenop de dekkingen als genoemd bij Extrafit met extra dekkingen voor onder meer anticonceptie, griepvaccinatie en orthopedische zorg)
  • Optifit (Nog een stap verder dan Benfit gaat Optifit, met nog uitgebreidere vergoedingen voor bovengenoemde dekkingen plus dekkingen voor bijvoorbeeld preventief medisch onderzoek en stoppen met roken programma’s)
  • Topfit (De ruimste vergoedingen voor alle voorgenoemde vormen van zorg inclusief 100% dekking voor IVF of verblijf in een logeerhuis in geval van een oncologische behandeling of transplantatie)
Ook bestaat er een bijzondere buitenlandverzekering:
  • Wereldfit (Dekking voor geplande opname in landen als Duitsland en België, dekking medisch noodzakelijke zorg boven het Nederlandse tarief in het buitenland en repatriëring)
Tot slot biedt ONVZ 4 soorten tandartsverzekeringen aan:
  • Tandfit A (75% tot max. €250,-)
  • Tandfit B (100%-75% tot max. €750,-)
  • Tandfit C (100%-75% tot max. €1500,-)
  • Tandfit D (100% tot max. €1500,-)

Bijzonderheden

MijnONVZ biedt je de mogelijkheid online je verzekeringsgegevens in te zien en te wijzigen en bijvoorbeeld je zorgnota’s in te dienen. Deze declaraties kan je overigens ook handig via de ONVZ app indienen. Indien je gezondheidsvragen hebt, wachtlijstbemiddeling wenst of een second opinion overweegt kan je terecht bij de ONVZ ZorgConsulent. Profiteer tot slot van het ONVZ ledencollectief om 3% korting te ontvangen op je basisverzekering en 7% op je aanvullende verzekering.

Contact opnemen met ONVZ

Om direct je vraag aan ONVZ voor te leggen kan je gebruik maken van de contactgegevens in onderstaande tabel:

Email

Contactformulier op de website

Facebook

Facebook.com/onvz

Twitter

Twitter.com/ONVZ

Postadres

Postbus 392, 3990 GD Houten

Website

Naar ONVZ

StudentenZorgverzekering 2022

Ben je op zoek naar de goedkoopste studenten zorgverzekering? of juist een zorgverzekering met 100% vrije keuze? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Top 5 studenten zorgverzekeringen

Bijna Gratis zorgverzekering

Verdien jij minder dan € 30.481 per jaar? Dan kan je in aanmerking komen voor zorgtoeslag! Wil je weten hoeveel jij kan terug krijgen?

Zorgtoeslag berekenen