OHRA

OHRA zag het levenslicht in 1925, destijds nog als het Onderlinge Ziektekostenverzekeringsfonds van Hoogere Rijksambtenaren. Vandaag de dag maakt de verzekeraar onderdeel uit van de Delta Lloyd Groep en kan iedereen er voor een zorgverzekering terecht. Naast een zorgverzekering biedt deze verzekeraar echter ook reis-, auto-, inboedel- of aansprakelijkheidsverzekeringen. Je hebt de keuze uit één basiszorgverzekering en vier verschillende aanvullende verzekeringspakketten. Ook kan je de zorgverzekering nog uitbreiden met één van de drie aanvullende tandartsverzekeringen. Wat zijn de voor- en nadelen van de OHRA zorgverzekering?

Bespaar direct op je zorgverzekering

Plus- en minpunten

add_circle_outline Op de premie van je OHRA zorgverzekering krijg je standaard 8,8% collectiviteitskorting via OHRA online gemak
add_circle_outline Je eigen zorgverlener kiezen: volledige vrije zorgkeuze
add_circle_outline Met Mijn OHRA Zorgverzekering regel je gemakkelijk online je verzekeringszaken. Bekijk je vergoedingen en zorgverbruik, wijzig je polis en persoonlijke gegevens, vraag een betalingsregeling aan of dien een nota in
add_circle_outline Op eenvoudige wijze declaraties indienen via de OHRA app door het maken van een foto van je rekening en je persoonlijke vergoedingen handig inzien
add_circle_outline Mogelijkheid tot het gespreid terugbetalen van het eigen risico
add_circle_outline Extra service bestaande uit zorgadvies, zorgbemiddeling en online mogelijkheid medicatie te bestellen

remove_circle_outline Bij het inloggen op Mijn OHRA Zorgverzekering dien je verplicht gebruik te maken van het DigiD

Aanvullende zorgverzekeringen

Indien je op zoek bent naar bepaalde vergoedingen voor zorg die niet vanuit basiszorgverzekering bij OHRA voor vergoeding in aanmerking komen, kan je afhankelijk van je zorgwensen kiezen uit één van de vier aanvullende verzekeringen.
  • OHRA Sterk (vergoedingen voor spoedeisende medische zorg wereldwijd en fysiotherapiebehandelingen);
  • OHRA Aanvullend (vergoedingen voor spoedeisende medische zorg in het buitenland, fysiotherapiebehandelingen en alternatieve geneeswijzen);
  • OHRA Extra Aanvullend (vergoedingen voor spoedeisende medische zorg overal ter wereld, fysiotherapiebehandelingen, alternatieve geneeswijzen, brillen & lenzen en orthodontie)
  • OHRA Uitgebreid (uitgebreide vergoedingen voor werelddekking voor spoedeisende medische zorg, fysiotherapiebehandelingen, alternatieve geneeswijzen, brillen & lenzen en orthodontie).
Buiten de aanvullende pakketten tref je nog een drie mogelijke aanvullende tandartsverzekeringen aan die je kan aansluiten in aanvulling op je basispakket. Het gaat om:
  • OHRA Tand Sterk (75% van de behandeling tot max. €250,- per jaar);
  • OHRA TandenGaaf 250 (100% van de behandeling tot max. €250,- per jaar);
  • OHRA TandenGaaf 500 (100% van de behandeling tot max. €500,- per jaar)

Bijzonderheden

Aan de hand van Mijn OHRA Zorgverzekering kan je online een groot deel van je zorgverzekeringszaken regelen: je zorgnota’s indienen, persoonlijke gegevens wijzigen, je vergoedingen inzien en bijvoorbeeld bepaalde zorg of een betalingsregeling aanvragen. Daarnaast biedt OHRA verschillende extra services voor zijn klanten: de OHRA zorgpas waardoor je nota’s zelf niet hoeft voor te schieten, wachtlijstbemiddeling, second opinion en online medicijnen bestellen. Op het community forum van OHRA kan je bovendien alle heersende vragen over zorg lezen en zelf een nieuwe topic starten.

Contact opnemen met OHRA

Niet alleen via het forum, ook op verschillende andere manieren is het mogelijk direct contact op te nemen met zorgverzekeraar OHRA. Hieronder worden de contactmogelijkheden uiteengezet:

Email

Contactformulier op de website

Facebook

Op werkdagen van 8:00-21:00

Twitter

Op werkdagen van 8:00-21:00

Postadres

Postbus 40000, 6803 GA Arnhem

Website

Naar OHRA

StudentenZorgverzekering 2022

Ben je op zoek naar de goedkoopste studenten zorgverzekering? of juist een zorgverzekering met 100% vrije keuze? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Top 5 studenten zorgverzekeringen

Bijna Gratis zorgverzekering

Verdien jij minder dan € 30.481 per jaar? Dan kan je in aanmerking komen voor zorgtoeslag! Wil je weten hoeveel jij kan terug krijgen?

Zorgtoeslag berekenen