Menzis

Zorgverzekeraar Menzis, ontstaan in 2006 na een fusie tussen Geové, Amicon en NVS, behoort tot de top 3 grootste verzekeringsconcerns in Nederland. Tot de coöperatie Menzis behoren ook de merken Azivo en Anderzorg. De Menzis zorgkantoren bevinden zich met locaties in Groningen, Arnhem, Enschede en Wageningen vooral in het noorden en oosten van het land. Bij de zorgverzekeraar kan je terecht een basiszorgverzekering, in de vorm van drie verschillende soorten polissen, en verschillende aanvullende zorgverzekeringen.

Menzis maakt zich naar eigen zeggen sterk voor de inkoop van kwalitatief goede zorg om zorg toegankelijk en betaalbaar te houden voor verzekerden. De verzekeraar maakt daarvoor goede afspraken met zorgverleners, patiëntenorganisaties en gemeenten. In onderstaand overzicht vind je de belangrijkste voor- en nadelen van de zorgverzekeraar.

Bespaar direct op je zorgverzekering

Plus- en minpunten

add_circle_outline Goedkoopste zorgverzekering met standaard eigen risico
add_circle_outline Ruime keuze uit verschillende basisverzekeringspolissen en aanvullende verzekeringsopties
add_circle_outline Snel en eenvoudig je declaraties online of via de app indienen
add_circle_outline Gespreide terugbetaling van eigen risico mogelijk
add_circle_outline Speciale aanvullend zorgverzekeringspakket voor jongeren

remove_circle_outline Het is niet mogelijk losse aanvullende verzekeringsmodulen af te sluiten
remove_circle_outline Het niet op een andere manier dan met je DigiD inloggen kan als vervelend worden ervaren.

Aanvullende zorgverzekeringen

Bij Menzis kan je naast een basiszorgverzekering ook verschillende aanvullende zorgverzekeringen afsluiten, afhankelijk van de extra zorgbehoefte. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen de Menzis Basis Voordelig polis en de overige Menzis Basis en Menzis Basis Vrij polissen. Bij de Menzis Basis Voordelig kan je de volgende aanvullende zorgverzekeringen afsluiten:
 • Aanvullend (Je ontvangt onder meer een vergoeding voor fysiotherapie, spoedeisende zorg in het buitenland boven het Nederlandse tarief en tandartskosten)
 • ExtraAanvullend (Je ontvangt onder meer een vergoeding voor fysiotherapie, spoedeisende zorg in het buitenland boven het Nederlandse tarief en een nog hogere vergoeding voor tandartskosten)
In aanvulling op de basispolissen Menzis Basis en Menzis Basis Vrij kan je de volgende aanvullende zorgverzekeringen afsluiten:

 • ExtraVerzorgd 1 (Vergoeding voor onder meer fysiotherapie, anticonceptie en voetzorg)
 • ExtraVerzorgd 2 (Extra uitgebreide vergoeding voor onder meer fysiotherapie, anticonceptie, voetzorg, alternatieve geneeswijzen en brillen & lenzen)
 • ExtraVerzorgd 3 (Meest uitgebreide aanvullende verzekering van Menzis met de hoogste vergoedingen voor alle bovengenoemde zorg)
 • JongerenVerzorgd (Zorgpakket speciaal afgestemd op de zorgbehoefte van jongeren met vergoedingen voor veelgebruikte zorg door jongeren zoals spoedeisende zorg in het buitenland, tandartskosten, fysiotherapie, brillen & lenzen of alternatieve geneeswijzen)
Tot slot kan je bij Menzis nog terecht voor een drietal tandartsverzekeringen:

 • TandVerzorgd 250
 • TandVerzorgd 500
 • TandVerzorgd 750 (geen acceptatievoorwaarden voor toelating)
 • Bijzonderheden

  Hoewel Menzis geen online verzekeraar pur sang is, kan je online wel een hoop regelen via Mijn Menzis. Bekijk direct hoeveel eigen risico er nog openstaat, dien je declaraties in, raadpleeg je declaraties, wijzig persoonlijke gegevens en bekijk je totale zorgkosten. Menzis staat zijn verzekerden bovendien bij met zorgadvies via klantadviseurs op het gebied van Mantelzorg, aanvragen van second opinions, wachtlijstbemiddeling en zwangerschap en geboorte. Tot slot kan je via het forum Medemenz meepraten en meelezen over ervaringen in en vragen over zorg en zorgverzekering.

  Contact opnemen met Menzis

  Om direct contact op te nemen met Menzis, kan je gebruik maken van onderstaande gegevens:

  Email Contactformulier op de website
  Facebook Doorgaans tot 17:00/22:30 (indien geen polischeck nodig is)
  Twitter Doorgaans tot 17:00/22:30 (indien geen polischeck nodig is)
  Postadres Postbus 75000, 7500 KC Enschede
  Website

  Naar Menzis

StudentenZorgverzekering 2022

Ben je op zoek naar de goedkoopste studenten zorgverzekering? of juist een zorgverzekering met 100% vrije keuze? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Top 5 studenten zorgverzekeringen

Bijna Gratis zorgverzekering

Verdien jij minder dan € 30.481 per jaar? Dan kan je in aanmerking komen voor zorgtoeslag! Wil je weten hoeveel jij kan terug krijgen?

Zorgtoeslag berekenen