HEMA

Zorgverzekeraar Menzis, ontstaan in 2006 na een fusie tussen Geové, Amicon en NVS, behoort tot de top 3 grootste verzekeringsconcerns in Nederland. Tot de coöperatie Menzis behoren ook de merken Azivo en Anderzorg. De Menzis zorgkantoren bevinden zich met locaties in Groningen, Arnhem, Enschede en Wageningen vooral in het noorden en oosten van het land. Bij de zorgverzekeraar kan je terecht een basiszorgverzekering, in de vorm van drie verschillende soorten polissen, en verschillende aanvullende zorgverzekeringen.

De basiszorgverzekering van HEMA is een combinatiepolis: indien je gebruik maakt van zorg door een gecontracteerde zorgverlener, dan wordt deze zorg direct door HEMA aan je zorgverlener betaald. Bij niet gecontracteerde zorgverleners dien je de rekening eerst zelf voor te schieten en wordt slechts 75% van de rekening vergoed. Naast de basisverzekering kan je bij HEMA ook terecht voor 3 aanvullende- en tandartsverzekeringen. Bekijk hieronder alle voor- en nadelen van de HEMA zorgverzekering.

Bespaar direct op je zorgverzekering

Plus- en minpunten

add_circle_outline 10% korting op het hele assortiment van HEMA
add_circle_outline Eigen risico gespreid terugbetalen
add_circle_outline Korting op brillen & lenzen bij Specsavers en Eyewish
add_circle_outline Je zorgvragen voorleggen aan een HEMA zorgadviseur
add_circle_outline Via ‘Mijn zorgoverzicht’ handig online je zorgzaken regelen

remove_circle_outline 75% vergoeding van de zorgnota bij niet gecontracteerde zorgverleners die je eerst zelf dient voor te schieten
remove_circle_outline Indien je wilt inloggen dien je gebruik te maken van DigiD

Aanvullende zorgverzekeringen

Om je basispakket bij HEMA verder uit te breiden met extra dekkingen die jij wenst zijn er 3 aanvullende pakketten die, gezien je persoonlijke situatie, passen bij jouw zorgwensen:
 • Aanvullend 1 (Aanvullende vergoedingen voor fysiotherapie, anticonceptiemiddelen voor vrouwen van 21 jaar en ouder en extra dekking medisch kosten boven het Nederlandse tarief in het buitenland)
 • Aanvullend 2 (Extra ruime aanvullende vergoedingen voor fysiotherapie, anticonceptiemiddelen, extra dekking medisch kosten boven het Nederlandse tarief in het buitenland (werelddekking) en eigen bijdrage in geneesmiddelen)
 • Aanvullend 3 (Ruimste aanvullende vergoedingen voor alle vergoedingen uit het pakket Aanvullend 2 met bijkomende vergoedingen voor orthodontie tot 18 jaar en kraamzorg)
De basisverzekering en één van de 3 optionele aanvullende pakketten kunnen ook nog worden uitgebreid met een tandartsverzekering. Ook hier heb je weer de keuze uit 3 varianten:

 • Tandarts 1 (100% vergoeding tot max. €250,-)
 • Tandarts 2 (100% vergoeding tot max. €500,-)
 • Tandarts 3 (100% vergoeding tot max. €750,-)
 • Bijzonderheden

  HEMA biedt alle verzekerden de optie online via Mijn zorgoverzicht bijvoorbeeld je gegevens in te zien en aan te passen, zorgdeclaraties indienen en je zorgverbruik in te zien. Heb je specifieke zorgvragen? Dan kan je terecht bij een van de vele HEMA zorgadviseurs. Deze kunnen je bovendien bijstaan indien je bijvoorbeeld behoefte hebt aan wachtlijstbemiddeling.

  Tot slot biedt HEMA verschillende interessante kortingen op het moment dat je de zorgverzekering bij hen afsluit: 10% korting op het hele assortiment van alle HEMA filialen, extra korting op brillen en lenzen bij Eyewish en Specsavers en korting op tickets voor Wildlands Adventure Zoo in Emmen.

  Contact opnemen met HEMA

  Behoefte aan direct contact met zorgverzekeraar HEMA? Via onderstaande tabel kan je op verschillende manieren contact opnemen met deze verzekeraar.

  Email Contactformulier op de website
  Facebook Facebook.com/hema
  Twitter @HEMA
  Postadres Postbus 37110, 1030 AC Amsterdam
  Website

  Naar HEMA

StudentenZorgverzekering 2022

Ben je op zoek naar de goedkoopste studenten zorgverzekering? of juist een zorgverzekering met 100% vrije keuze? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Top 5 studenten zorgverzekeringen

Bijna Gratis zorgverzekering

Verdien jij minder dan € 30.481 per jaar? Dan kan je in aanmerking komen voor zorgtoeslag! Wil je weten hoeveel jij kan terug krijgen?

Zorgtoeslag berekenen