FBTO

FBTO was zo’n 60 jaar geleden de eerste zorgverzekeraar in Nederland waarbij je als klant, zonder tussenkomst van derden, direct een zorgverzekering kon afsluiten. De eerste direct writer dus, waarbij je inmiddels ook voor een veelheid aan andere verzekeringen terecht kan, waaronder reis-, woon- of autoverzekeringen.

FBTO is in 1956 als de Friese Boeren en Tuinders Onderlinge opgericht. Op dit moment is FBTO een merk van het grote Nederlandse verzekeringsconcern Achmea. Het hoofdkantoor van FBTO tref je aan in de stad Leeuwarden.

FBTO biedt twee soorten basisverzekeringen aan, een natura- en restitutiepolis. De verzekeraar richt zich met name ook op jongeren en studenten door aantrekkelijke kortingen te bieden voor de aanvullende modulen voor jongeren tussen de 18 en 23 jaar. Jongeren kunnen vervolgens zelf de gewenste modulen samenstellen. Bovendien is de zorgverzekeraar ook goed bereikbaar via online kanalen als whatsapp, facebook en twitter: ideaal voor jongeren en studenten!

Bespaar direct op je zorgverzekering

Plus- en minpunten

add_circle_outline Extra korting voor jongeren tussen de 18 en 23 jaar op aanvullende modulen
add_circle_outline Nooit oververzekerd: stel zelf je combinatie aanvullende modulen samen en zet deze het hele jaar door aan en uit
add_circle_outline Klantvriendelijkste zorgverzekeraar in 2015, zo blijkt uit onafhankelijk onderzoek van SAMR
add_circle_outline Extra hulp indien je een second opinion wilt aanvragen
add_circle_outline Handige zorgdeclaratieapp+ Wachtlijstbemiddeling

remove_circle_outline Geen keuze uit een budgetpolis met extra lage premie en minder zorgkeuze
remove_circle_outline Geen vast afschrijf moment van je maandelijkse premie.

Aanvullende zorgverzekeringen

Indien je bij FBTO een aanvullende zorgverzekering af wilt sluiten, heb je de keuze uit verschillende losse aanvullende modulen die je met elkaar kan combineren. Zo sluit je alleen de aanvullende verzekeringen af die je daadwerkelijk nodig hebt.

Je hebt de keuze uit:
 • De aanvullende modulen Spieren & Gewrichten (vergoedingen voor fysio- en oefentherapie en andere paramedische behandelmethoden)
 • Tand (verzekering voor de tandarts en andere mondzorg)
De overige aanvullende modulen kan je het hele jaar door afsluiten en indien je er toch geen gebruik van maakt: uitzetten. Het gaat om:

 • Gezichtszorg & Orthodontie;
 • Tand ongeval;
 • Gezinsplanning
 • Zorg in het buitenland;
 • Voetzorg;
 • Conditie & Fitheid;
 • Ongevallen;
 • Zorg & Herstel;
 • Alternatieve geneeswijzen.

Bijzonderheden

Via het portaal Mijn FBTO kan je eenvoudig je eigen verzekeringszaken regelen, waaronder het aanpassen van je persoonsgegevens, declaraties van openstaande zorgnota’s declareren, het overzicht van je declaraties bekijken en eventuele verzekeringen veranderen: bijvoorbeeld aanvullende modulen aan of uit zetten.

Op zoek naar bepaalde zorg bij jou in de buurt? Dan kan je gebruik maken van de handige online zorgzoeker van FBTO. Deze zoekt zorgverleners die samenwerken met FBTO bij jou in de buurt.

Tot slot heeft FBTO het initiatief genomen Onderling.nl op te starten. Hier worden daadwerkelijke claims van klanten behandeld. Indien een meerderheid van de klanten bijvoorbeeld vindt dat in een bepaald geval de schadeclaim toch uit dient te worden betaald, dan zal FBTO dat ook doen. Het leidt soms zelfs tot aanpassing van bepaalde verzekeringsvoorwaarden. Iedereen kan op deze manier dus een kleine vinger in de pap hebben bij de behandeling van claims en deze manier van werken leidt tevens tot meer transparantie.

Contact opnemen met FBTO

Indien je vragen hebt of direct contact zoekt met FBTO, kan je op de volgende wijzen met deze zorgverzekeraar contact opnemen:

Chat Ma t/m Vr tussen 8:00 en 21:00 en Za van 9:00 tot 16:30
Email Contactformulier op de website
Facebook Doorgaans tot 21:00
Twitter Doorgaans tot 21:00
Postadres Postbus 318, 8901 BC Leeuwarden
Website

Naar FBTO

StudentenZorgverzekering 2022

Ben je op zoek naar de goedkoopste studenten zorgverzekering? of juist een zorgverzekering met 100% vrije keuze? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Top 5 studenten zorgverzekeringen

Bijna Gratis zorgverzekering

Verdien jij minder dan € 30.481 per jaar? Dan kan je in aanmerking komen voor zorgtoeslag! Wil je weten hoeveel jij kan terug krijgen?

Zorgtoeslag berekenen