De Friesland

De Friesland is een Nederlandse zorgverzekeraar met ruim 600.000 klanten. Hoewel de naam doet vermoeden dat de verzekeraar zich voornamelijk richt op de Friese markt, heeft de verzekeraar klanten in alle Nederlandse provinciën en kan de verzekeraar zich zelfs tot de top 5 grootste Nederlandse verzekeraars rekenen. Toch heeft de verzekeraar nog ruim 60% marktaandeel in de provincie Friesland, waar de wortels van deze verzekeraar liggen.

De verzekeraar is in 1990 ontstaan uit een fusie van verschillende ziektekostenverzekeraars, waarvan het oudste fonds dateert uit 1815 (Regt door Zee). Sinds 2011 valt De Friesland onder het Achmea concern. De Friesland werkt met verschillende kernwaarden: hartstocht (klanten de best mogelijke zorg ‘bezorgen’), nuchterheid (geen poespas, duidelijke producten en voorwaarden), ambitie (creatieve houding, vooruit denken en kansen die voorbij komen benutten) en samen (samenwerking tussen De Friesland, zorgpartners en natuurlijk jou als klant om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden).

Bespaar direct op je zorgverzekering

Plus- en minpunten

add_circle_outline Keuze uit een budget-, natura- of restitutiepolis, afhankelijk van de gewenste keuzevrijheid uit zorgverleners
add_circle_outline Ruime keuze uit vier soorten aanvullende verzekeringspakketten en drie soorten tandartsverzekeringen die aansluiten op jouw zorgbehoefte
add_circle_outline Eenvoudig declareren via de handige declaratie app en terugbetaling van de rekening vindt snel plaats
add_circle_outline Online goed bereikbare zorgverzekeraar, via onder meer Whatsapp, Twitter, Facebook en de mail
add_circle_outline Mogelijkheid tot het gespreid terugbetalen van je eigen risico en wettelijk verplichte eigen bijdrage.

remove_circle_outline Gemiddelde tot hoge premie voor de verschillende soorten basisverzekeringen in vergelijking tot andere zorgverzekeraars.

Aanvullende zorgverzekeringen

Het is mogelijk bij De Friesland de basisverzekering uit te breiden met een viertal aanvullende verzekering. Deze verzekeringen bieden verschillende dekkingen, elk aansluitend op de diversiteit aan zorgwensen onder studenten. Het betreft de aanvullende pakketten AV Budget, AV Standaard, AV Extra en AV Optimaal:
  • AV Budget: voordelige aanvullende verzekering met vergoedingen voor fysiotherapie, spoedeisende zorg en anticonceptie
  • AV Standaard: betaalbare aanvullende verzekering met vergoedingen voor onder meer fysiotherapie, vaccinaties, brillen en contactlenzen, cursussen en spoedeisende zorg
  • AV Extra: uitgebreide aanvullende verzekering, in aanvulling op de dekking van AV Standaard krijg je onder meer ook een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen
  • AV Optimaal: de meest uitgebreide variant met alle bovengenoemde dekkingen in uitgebreide vorm en onder meer werelddekking voor spoedeisende medische zorg en vergoedingen voor diëtetiek
Naast de aanvullende verzekeringspakketten kan je ook kiezen uit drie soorten tandartsverzekeringen:

  • AV Tand Standaard: vergoeding tot maximaal €250,- per jaar
  • AV Tand Extra: vergoeding tot maximaal €500,- per jaar
  • AV Tand Optimaal: vergoeding tot maximaal €1000,- inclusief eenmalig €750,- voor orthodontie vanaf 18 jaar

Bijzonderheden

Op Mijn De Friesland kan je zonder veel poespas, dat wil zeggen je DigiD of andere extra sms controle, inloggen en online je verzekeringszaken regelen. Of het nu gaat om declaraties indienen, het wijzigen van je persoonlijke gegevens dan wel het bekijken van al je verzekeringen. Met de handige declaratieapp kan je bovendien eenvoudig en snel met een druk op de knop je nota indienen. Het enige wat je hoeft te doen is een foto te maken van je nota en deze op te sturen. Binnen 10 werkdagen heb jij het geld dan weer op je rekening staan.

Tot slot kan je via de zorgwijzer op de website eenvoudig een zorgverlener bij jou in de buurt zoeken die afspraken heeft gemaakt met De Friesland. Indien je zorgvragen hebt kan je 24 uur per dag en 7 dagen per week bellen met de Zorghulplijn. Ook kan De Friesland je helpen bij wachtlijstbemiddeling.

Contact opnemen met De Friesland

Voor direct contact met zorgverzekeraar De Friesland kan je gebruik maken van onderstaande contactgegevens:

Email Contactformulier op de website
Facebook Reactie binnen 1 uur, op werkdagen van 8:30-17:00
Twitter Reactie binnen 1 uur, op werkdagen van 8:30-17:00
Postadres Postbus 270, 8901 BB Leeuwarden
Website

Naar De Friesland

StudentenZorgverzekering 2022

Ben je op zoek naar de goedkoopste studenten zorgverzekering? of juist een zorgverzekering met 100% vrije keuze? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Top 5 studenten zorgverzekeringen

Bijna Gratis zorgverzekering

Verdien jij minder dan € 30.481 per jaar? Dan kan je in aanmerking komen voor zorgtoeslag! Wil je weten hoeveel jij kan terug krijgen?

Zorgtoeslag berekenen